,,Sokszor majd bele haltunk de itt vagyunk és toljuk ezerrel.”

Az RTL KLUB riportot készít az alapítványról – 2017 –

Egy cikk a Tündérkör Alapítvány elnökéről. Egy cikk arról, hogy hogyan lehet felállni az élet legmélyebb bugyraiból. Egy cikk arról, hogy hogyan történt meg maga a csoda…a Tündérkör Alapítvány.

A LégFuti befutó pólója – 2020 –

Első ránézésre egy teljesen átlagos ember benyomását kelti bennünk Feri. Bár ez itt most paradoxon, hiszen 42 éves, 198 cm és 135 kg. Az éjszakában dolgozott 13 évig kidobóként, igy hamar szembesült azokkal a dolgokkal, amit más még akár televízióban sem szeret látni. Tett olyan dolgokat gyerekként amire már akkor sem volt büszke, sőt. De mikor vele beszélgetünk elvarázsol az egyenes és olykor-olykor szókimondó stílusa. Sokat megtudtunk róla. Árvaházban nőtt fel. Vagy azt, hogy gyermekként -jól olvassátok, gyermekként – megtapasztalta milyen -16 fokban az utcán élni. Lépcsőházakban húzta meg magát. Ruháit kifordítva – hogy ne koszolódjon össze – a liftházakba besurranva tért nyugovóra. A gyermekkori éhezés sajnos számára is megszokott volt. Fogyatékkal élő, hiszen a szeme rossz. Most 3-ik diplomáját csinálja ráadásul azt is mesterszakon – Bölcsész Tudományi Kar Politológia, Állam és Jogtudományi Kar Igazságügy, Gyermek és Gyógypedagógiai Kar Szociálpedagógia – Mellette még 6 szakmája van és az EMMI Debreceni Javítóintézetében dolgozik éjszakás gyermekfelügyelőként. Abban az épületben ahol anno árvaként nőtt fel. Most van olyan kollegája aki az ő nevelőtanára volt. Tehát nappal marad ideje az alapítványra. Hogy miért tartjuk ezt fontosnak? Mert ez a válasz arra a kérdésre, hogy honnan az az erő ami benne van.

Benéné Lipcsei Irén

Félelmetes energiával és formabontó ötleteivel sikerült az alapítványt oda juttatnia veletek együtt ahol most van. Jelenleg 26.700 likeolója és több folyamatos karitatív programja van ahol az igazán rászoruló vagy éppen fogyatékkal élő gyermekeket segítik. A teljesség igénye nélkül egy pár: Folyamatos élelmiszer kiszállítás, TündérFutás, Karácsonyi Tündér ügyelet, LégFuti. Ez mind mind egy összetett programhalmaz aminek a lényege az, hogy az élményterápiák találkoznak az adományozással, a sport szeretetével, a társadalmi felelősségvállalás gyakorlásával és a környezetvédelemmel is. Szerinte ,,igenis divatot kell teremteni az adakozásból” mellyel mi is egyet értünk. Önkéntesként kezdte s most ő az elnök. Minden létező dolgot ami az alapítvánnyal kapcsolatos – programok, gyűjtések, stb. – az ő fejéből pattant ki. Hatalmas segítség számára, hogy 3 éve már a kurátorok között tudhatja Benéné Lipcsei Irént aki szerves részét képezi az alapítványnak. Így a hatalmas terheket immáron 2 ember cipeli a vállán. De a magánéletében is Irénke a “Mutika” ami ugye mindenkinek világos, hogy ez túlmutat a szakmai és baráti kapcsolaton is. Voltak idők mikor elgondolkoztak azon, hogy abbahagyják. De ahogy mondják ,, már késő lenne, hisz várnak azok a gyerekek minket akikhez rendszeresen megyünk.” Sok időt és energiát felemészt elmondása szerint, de a gyermekmosoly mindenért kárpótolja őket. Hála az önkénteseknek, a StudioDD-nek a támogatóknak és mindazoknak akik bárhogy előre mozdítják az ügyüket.