Tündérek Temploma - 8 órás Jótékonysági Élelmiszer és Adománygyűjtő Élményprogram
DECEMBER 4, SZOMBAT

Kedves érdeklődő!
December 4-én a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség templomában a Szólj Be A Papnak mozgalom segítségével, megrendezzük a Tündérek Temploma nevű programunkat. A rendezvény ingyenesen látogatható. 14:00-kor kezdődik és 22:00-ig tart majd. Ez egy jótékonysági esemény. Tartós/száraz élelmiszereket, pipere termékeket, édességeket és pénzadományokat fogunk a helyszínen gyűjteni. Az összegyűlt javakat a 16 év alatti, rászoruló, fogyatékossággal élő gyermekek kapják, még a karácsony előtt. Ezért tehát nagyon számítunk rátok, hatalmas szeretettel. A programot folyamatosan publikáljuk számotokra. Érdemes követni a Facebook eseményünket, ahol a napi aktualitások is felkerülnek. A történés 8 órája alatt folyamatos cuki programokkal kedveskedünk a hozzánk betérőknek.

Helyszíni programok:

13:30 – Kapunyitás

14:00 – 14.40 – Prédikáció, ima
Ökumenikus istentisztelet a szegénység és gyermekszegénységre való nagyobb odafigyelés és a társadalmi felelősségvállalásnak expanzívabb gyakorlatáért.

15:00 – 16.00 – Hollóének Hungarica középkori zenekar
Egy hihetetlen jó kedélyű és rendkívül energikus csapat, akik korhű ruhákban pezsdítik fel véretek.
Simon Patrik – középkori gitár, Papp László – középkori dob, Bálint Lajos- középkori duda.

16:30 – 17:30 – A DESZínház előadása
A Debreceni Egyetemi Színház (DESZínház) felolvasószínházának a DESzgráfiának az előadása. #boldog családunk írta: Somogyi Tibor. A háromszereplős darabban egy boldog család készülődik karácsonyra, miközben az ideális család képén egyre több repedés támad. Szereplők: Sebestyén Vigóca, Adorján Molly, Somogyi Tibor

18:00 – 19.00 – Szólj Be a Papnak / Mi Atyánk, kivagy a mennyekben?
Alkalmad nyílik olyat kérdezni, a papoktól/lelkészektől, amely tabu témákat is feszeget. Sőt, ezt várjuk Tőled. Kérdezz bármit, ők felelnek.
Újra és újra kiakasztjuk Istent cselekedeteikkel és hitetlenségükkel? Vagy Krisztus már mindent elrendezett, és mi hátradoőlhetünk? Miért tévelyedünk el mindig és keresünk hamis bálványokat? Isten mindent elnéz nekünk vagy ô parancsol megálljt a világnak?

19.30 – 20.00 – Dancing Boots Country Line Dance
Debrecen első számú country csapata, ami egy baráti társaság is. Klasszikus és Catalán stílusú country táncot táncolnak, különböző rendezvényeken és karitatív megmozdulásokon. Country táncolnak majd, abból egy 20-25 perces műsort mutatnak majd be a publikumnak.

20:00 – 21.00 – Piszkos Fredy koncert
A Piszkos Freddy egy frissen alakult akusztikus formáció, melyben két debreceni zenész, Pércsi Sándor a BLUES from HELLből és az Ölveti Blues Bandből (gitár, ének) és Tamás Nándor a Bearfoodból, illetve a Wyrfarkasból (ének) muzsikál. A duó tagjai már korábban is játszottak egy zenekarban, ezúttal egy puritánabb hangszerelésű műsorral lépnek színpadra. Repertoárjukban megtalálhatóak külföldi és magyar dalok is (többek között John Lennontól, az Ölveti Blues Band-től, a Neurotic-tól vagy a Bikinitől), ám a későbbiekben saját nóták felbukkanására is lehet számítani.

21:00 – 22:00 – Hárfa koncert a Passed zenekar hárfa művészétől.
Nizalowski Fanni műsora. Idén végezett hárfa szakon Lengyelországban, a Krakkói Zeneakadémián. Testvérével, Dorottyával több televíziós műsorban mutatták be a hárfa hangszert, köztük a Dal c. műsorban 2015-ben és 2016-ban is. A hárfa irodalom néhány klasszikus darabjait foglya előadni a koncert alkalmával.

22:00 – Köszönetnyilvánítás, kapuzárás
A Tündérkör Alapítvány és a Szólj Be a Papnak Egyesület egy pár mondatban értékelik az est történéseit és köszönetüket fejezik ki az adományozó embereknek, szervezeteknek.

Műsorvezető: Popovics Péter
Hangosítás: Dj. Szuják “Maci” Zoltán

A templom előtti téren vár majd benneteket egy-két kedves meglepetés is. Többek között adománysátor, bögrevásár, torony látogatás (fellépcsőzhettek a toronyba, ahol kinézhettek az ablakból) büfékocsi, huszárok és magyar hagyományőrző ruhába öltözött emberkék.

Az eseményen lesz még:

Helyszín:

A program célja:

Még a karácsony előtt élelmiszer, édesség, pipere és tisztítószer adománnyal lássuk el a rászoruló gyermekeinket. A javakat Debrecen és agglomerációjában lévő 16 év alatti, rászoruló, illetve sérült gyermekeket nevelő családok kapják. Illetve ebből a mennyiségből fedezzük a Csing-Ling Élelmiszer Ügyeletet is. Az adományozási mechanizmust természetesen ahogy mindig a Facebook oldalunkon részletesen publikáljuk majd.

Milyen adományokat várunk?

Száraz/tartós, boltban vásárolt élelmiszerek. Édességek. Pipere dolgok és tisztítószerek. A helyszínen pénzadományozásra is lesz lehetőség. Amit 2 hatósági tanú bevonásával a helyszínen számolunk meg. Amiről jegyzőkönyv is készül majd.

A program támogatói:

szmoreburger_logo_RGB
9F043CBE-19B1-40A5-BB5E-A320487473EB
FIGYELEM! Ez egy nyilvános rendezvény. A GDPR idevonatkozó passzusainak megfelelően az alapítványunk kijelenti, hogy a rendezvényen készített kép és hanganyagokat szabadon felhasználhatja! A program megváltoztatásának jogát ugyanakkor fent tartja.

A rendezvény felelős szervezete: Tündérkör Alapítvány
Felelős személy: Tóth Zsé Ferenc Mail: info@tunderkoralapitvany.hu