Alapítványunk folyamatosan innovatív és rendkívül élvezhető programokkal gyűjt anyagi forrásokat illetve száraz/tartós élelmiszereket, édességeket, rágcsálnivalókat és tisztítószereket. A nap bármely órájában riaszthatóak vagyunk, ha bárkinek tudomása van éhező gyermekről, csak értesítenie kell minket és indulunk az adományokkal. A kiszállításokat előzetes, informális helyzet értékelés előzi meg. Természetesen ezekről szüntelen hírt is adunk a csatornáinkon, hogy egyfajta “elszámolást” generáljunk adományozóinknak. Fontosnak tartjuk a transzparenciát és éppen ezért publikáljuk az általunk kiadott adományok mennyiségét és azok bevételét is. 2-3 havonta átlagosan 4-5 tonna élelmiszert osztunk ki a gyermekekkel rendelkező családoknak. A szétosztás házhozszállítással történik.

Az esemény egy figyelemfelhívó program, mely arra hivatott, hogy minél erősebb reflektorfény irányuljon az elesett gyermekekre úgy, hogy közben adományozunk is. ANNO egy másik civilszervezethez csatlakozva találtuk ki ezt az innovatív programot, mely már hagyománnyá formálódott. A rendezvény egy előre meghirdetett helyszínen, csupán 15 perc leforgása alatt gyűjt be annyi édességet az adományozóktól amennyit csak lehet. Az eseményen több száz kg. édesség szokott összegyűlni. Az összegyűlt édességeket az általunk életre hívott “FOLYAMATOS ÉLELMISZER KISZÁLLÍTÁS” és a Karácsonyi “TÜNDÉR ÜGYELET” (ez nem egy rendezvény lesz, hanem egy folyamat, ahol az ünnepek előtt és alatt, alapítványunk kiosztja az adományokat) eseményünkön osztunk szét a rászoruló gyermekekkel rendelkező családok számára. Az elosztás házhozszállítással történik.

Karácsonyi élelmiszer ügyelet: December 24, 25 és 26-án aktív krízisvonal áll a rászoruló családok rendelkezésére. Melyet, ha riasztanak reggel 8 és este 8 között, alapítványunk azonnal összeállít (gyermekszámtól és családtagoktól függően) egy jelentős élelmiszer, édesség és tisztítószert tartalmazó krízis csomagot és az elesettek számára kiszállítja. Attól más ez mint a “FOLYAMATOS ÉLELMISZER KISZÁLLÍTÁS” hogy speciálisan karácsonyi illetőségü  adományok (mikulás csomag, szaloncukor, bejgli stb.) adományokat is teszünk a ládákba, illetve gyorsabb a reakcióidőnk a kiszállítási idő tekintetében.

Hogy mi is a LégFuti célja? Miért futunk? Az elesett és fogyatékkal élő, 16 év alatti gyermekekkel rendelkező családok megsegítéséért. A tisztább levegőért, ezáltal a jövő generációjáért. A társadalmi felelőség vállalásáért.

A részvételi díj INGYENES, Alapítványunk évente kizárólag kétszer avatja hivatalosan is TÜNDÉREIT a TündérFutás jótékonysági futógáláján és a LégFutin. Gyere fuss, vagy akár gyalogolj az elesett lúrkókért! Minden célbaérő BEFUTÓÉRMET és FINISHCSOMAGOT kap! A futamok között ingyenes programok, frissítők, tombola, ingyenes ugrálóvár, trambulin, riportsátor, várja az érdeklődőket.

Virrasztás az éhezőkért: egy templomban lebonyolított 12 órás adománygyűjtő program. Ahol a zenét a humorral, az adakozást a diskurzusokkal párosítva 12 műsort felsorakoztatva igyekszünk kellemes pillanatokat szeretni az érdeklődőknek. A befolyt összeg 100%-a a célkitűzéseinkre fordítjuk